Alumni Summit 2014 beszámoló

Komoly elvárással néztünk az idei Summit elé. A DOKK tagsága új elnökséget választott nyáron, Grasselli Norbi (1999-es évfolyam) erősíti a folytonosságot, mellette Rab Máté (2010) és jómagam (Póser Zoltán, 2005) képviseljük a későbbi évfolyamokat. Az elnökség mellett felállt egy erős tenni akaró tagság is, hisz Csorján Balázs (korábbi elnök 1998-as évfolyam) folyamatos aktivitása mellé csatlakozott Angalét Boglárka (2014), Szathmáry Zsolt (2009) és Zombori Dénes (2014) is. Ha most nem, akkor mikor, gondoltuk magunkban szervezéskor.

Büszkén vallhatom, hogy a befektetett energia meghozta gyümölcsét és erős alapot adott a következő éveknek. Csak címszavakban: elsőnek van szponzorunk (HSA – HR szolgáltató cég); intenzív több csatornás kampányt folytattunk (Facebook, Linkedin, e-mail, plakát, WOM, új honlap – mindenhol ügyelve a csatorna sajátosságaira); a havi rendszeres debreceni találkozó – DOKK Debrecen Talk – megágyazott a Summitnak és segítette az alumni KTK-GVK integrációt; nagyobb helyszín; jobb technika; erősebb programok; sok résztvevő.

Persze mint minden esemény, itt is akadtak fejlődési területek. Az időpont még mindig nem az ideális. Tavaly a gólyabállal voltunk egy nap, amit idén elkerültünk, így lett a mikulás az új dátum. Ez kiderült, hogy túl későn van az évben, jövőre október vége a céldátum. Sajnos a végzősöket sem sikerült teljesen megszólítani, pedig azt gondolnánk, hogy nekik igazán fontos ez a program. Pont munkakeresés előtt vannak és az igazán jó állások bizony kapcsolatokon keresztül jönnek. Ez a program ennek a „networkingnek” a formalizált helye, mégsem… Azt még nem látjuk, hogyan, de máshogy fogunk közelíteni a jövő évben a végzősökhöz.

Aki nem volt ott, annak ízelítőül a Summitról.

Az érkezésnél finom Hungária dry pezsgővel fogadtuk az early birdöket. Mint mindig, Jankó volt az első. Jankovics EUkrata rutinos, hisz tudja, hogy az igazán jó beszélgetések, „hát veled mizujság” felkiáltások a program előtti egy órában a leghatékonyabbak. A hivatalos programot szokás szerint egy rövid DOKK beszámolóval kezdte Graszi, majd az egyesített gazdasági karról Pethő Károly dékán úr (aki mindenkit megkért a tegezésre – respect) tartott egy mélyebb beszámolót. Azt tudtad, hogy ezzel a Debreceni Egyetem legnagyobb kara született meg, a majd 4500 hallgatójával (igen, nem az orvosi és nem a bölcsész)? Azt gondoltad volna, hogy a kb 1200 fős évfolyamon 16 fő az államilag támogatott és a többi fizetős?

A bevezetők után a partnerünk – HSA Kft – tartott egy rövid eszmefuttatást, hogy milyen lehetőségeket rejt egy HR tanácsadó és mire érdemes odafigyelni vele szemben. Idén innovatív programként egy kerekasztal beszélgetésbe invitáltuk a kollegákat. A pódiumon sikeres alumni vezetőket faggattam arról, hogy mi kell az előremenethez. Szabados Ricsi (2000 – CIB) szerint oltári szerencse, ezt Lakatos Gergő (2010 – Panyolai) és Lupsán Robi (2004 – Hortobágyi Halgazdaság) azért cizellálta és a kitartást, céltudatosságot és alázatot is kiemelték a szerencse mellé.

A helyszín dinamikája megengedte, hogy aki beszélgetni/iszogatni akart, az megtehette úgy is, hogy a programban érdeklődőket ne zavarja. Ezt a beszélgetést erősítette az előadások utáni – szokásos – csoportos gondolkodás három témában (állami karrier, nemzetközi (multis) karrier, saját/hazai vállalkozás).

Az estét zárta Zoló „Csarnok” bulija. Ha jól emlékszem valamikor hajnal egy után kapcsoltuk le a villanyt.

Jövőre nem ugyanott, hamarabb,  többötökkel, de újra Summit! Addig is havonta Talk és néha tőlünk hírlevél a postaládába.

Poki, Póser Zoltán – 2005

 

Kattints a fotóra még több képért!

DOKK csoportkép

Pillanatképek a DOKK Alumni Summit 2014-ről

 

A Debreceni Okleveles Közgazdász Klub nevében:

  • Grasselli Norbert (1999-es évfolyam)
  • Póser Zoltán (2004-es évfolyam)
  • Rab Máté (2010-es évfolyam)
  • Csorján Balázs (1998-as évfolyam)
  • Angalét Boglárka (2014-es évfolyam)
  • Szathmáry Zsolt (2005-ös évfolyam)
  • Zombori Dénes (2014-es évfolyam)