Alumni Summit 2016 beszámoló

Kisdiákkorunkban az ősz a szomorú tanévkezdést jelentette, amikor vége lett a nyárnak és újra az iskolapadba kellett ülni. Az egyetemi években az ősz sokkal pozitívabb életérzést adott, hiszen az évfolyam- és csoporttársakkal megkezdődtek a véget nem érő közösségi rendezvények, bulik, zéhák. A diplomát követően ezt a közösségi érzést próbáljuk visszacsempészni a közgazdász alumninak.

Idén október végét szavazta meg a közösség, hogy akkor találkozzunk. Hosszú hétvége, sokan hazautaznak, de akinek családi programja van, az is bele tudja szorítani a szombat délutánt a volt évfolyamtársakkal. Mára szerencsére nemcsak trendi, de magától értetődő dolog eljönni a Summitra.

Rekordokat döntöttünk. Egyrészt amitől tavaly még tartottunk, hogy az új helyszínt, a Nagyerdei Víztornyot fel tudjuk-e tölteni résztvevőkkel, mostanra úgy tűnik, hogy kinőjük. 110-130 körülire tehető a résztvevőszám – pontosan azért nem tudjuk, mert az esti bulira csapatosan érkeztek többek, akiket a programrész annyira nem fogott meg, de a parti kihagyhatatlannak számított.

A program szokásaink szerint a welcome pezsgővel kezdődött a regisztrációnál, ahol mindenki kaphatott egy kitűzőt a DOKK új arculatának logójával. Szépen gyülekeztünk, mindenki időben, tartva a business casual dress code-ot. 17 óra után valamennyivel elkezdtük a megnyitókkal: Rab Máté DOKK elnök köszöntötte a visszatérőket és az idei végzősöket, majd dr. Erdey László DE-GTK oktatási dékánhelyettes beszélt a Karról, az aktualitásokról. Rövid, lényegre törő előadását még tudtuk volna hallgatni, hiszen örömmel gondolunk vissza az alma materre. Az előadók közül az első Dékán Tamás volt, aki a General Electricnél lévő pénzügyi vezetői székét cserélte le a Debreceni Sportcentrum gazdasági igazgatói székére. Rögtönzött közvéleménykutatásából kiderült, hogy nem sokan váltottak volna a versenyszférából a közszférába, habár az előadásából átjött, hogy neki ez a szívügye, és minden egyes napját élvezi. A második előadónk Póser Zoltán, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezetője volt. Az interaktív előadása lényege, hogy közösen megnéztük mennyiben változott a város fókusza a rendszerváltástól 2014-ig, majd most milyen stratégia mentén fejleszt a város és az egyetem együttműködésben.

A rövid szünetet követően a kiscsoportos beszélgetések inkább a régi barátságok mentén alakultak ki, nem pedig a tervezett kerekasztal témák szerint, de majd jövőre fejlesztünk ezen. Ami viszont biztosan fix elemként megmarad, az a karrierfal: volt állást keres és állást kínál rész is, habár utóbbi volt csak a vonzó. Kb. 15 nyitott pozíció volt kint, mind debreceni, mind budapesti állások, kezdő és senior pozíciók egyaránt. Ezen kívül szintén kötelező elem lesz a malacsült: kora délutántól pörgött a nyárson, a kerekasztal program közben kezdett fogyni, és még az esti bulira is maradt csemegének belőle. És persze az esti buli, dj-vel, tánctérrel, sötétített teremmel is marad állandó programelemként. A Víztorony adottsága, hogy a pult kellően elkülönül a tánctértől, így jól lehet mellette beszélgetni, akár a hajnal kettes zárásig is.

Köszönjük ezúton is a támogatóinknak: a Deloitte debreceni irodájának, aki a náluk kezdő fiatalok felét a Summiton találja meg és veszi fel; a Debreceni Egyetem Alumni Központjának, akik idei támogatásukkal jelentősen növelték az esemény színvonalát; a DE-GTK vezetőségének és oktatói közösségének, akik jelenlétükkel is erősítik az összetartást; a DEX Műhelynek, akik mind a diákok felé való kommunikációban, mind a lebonyolításban nagy segítségünkre voltak; és persze köszönjük minden végzős és végzett közgazdásznak, aki megjelent az eseményen!

Jövőre, ugyanígy, ha nem is ugyanitt, de találkozunk!

Galéria 2016 ide kattintva érhető el! (ha nem látod, előbb regisztrálj a facebookos közösségünkbe)

Debreceni Okleveles Közgazdász Klub

Az 1998-as alapítású egyesület a DE-GTK (korábban KTK és GVK) hivatalos öregdiák szervezete. A DOKK az egyik legaktívabb alumni egyesület, tagságának köszönhetően havonta szervez kötetlen találkozót (sörözést) Budapesten és Debrecenben. A rendszeres találkozók lényege, hogy a karrierükben utat keresők, és a régi barátokkal találkozók egymásra találjanak – számos fiatal kapott már interjú- vagy munkalehetőségeket ezen találkozókon. A havi események keretében nyáron DOKK Családi Pikniket szervezünk Debrecenben, ami egy közösségi bográcsozást jelent férjjel, feleséggel, gyerekekkel, kisállatokkal. Az éves nagyszabású rendezvényünk pedig a DOKK Alumni Summit.

Közgazdászként kérjük csatlakozz a közösséghez: Honlap: www.dokkalumni.hu | Facebook: https://goo.gl/1CHbRl | LinkedIn: https://goo.gl/Ki4SB0

Rab Máté (2010-es évfolyam)
DOKK elnök